top of page
Wist je dat?

Ieder mens geboren wordt met een bepaald aantal vetcellen in een bepaalde lichaamszone?

Vetcellen die zijn vernietigd komen dan ook nooit meer terug of 'groeien' niet opnieuw aan.

Vetcellen die natuurlijk overbelast worden door chronische slechte voeding, alcohol en suiker, kunnen wel de lichaamsvormen opnieuw wijzigen.

Binnenkort!

Omdat u helemaal overtuigd bent van gezonde voeding en ontzuring van het bloed, kan u binnenkort op deze pagina een mooi en eenvoudig afslankplan downloaden boordevol tips en handige receptjes!

Wat is Cryolipolyse?

Dat is centimeters verliezen!

Cryolipolyse is een veilige manier om hardnekkig vet te verwijderen door de bevriezing van vetcellen.

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van kou dan de omliggende weefsel en dat vetcellen op een veilige manier kunnen worden afgebroken zonder de huid te beschadigen.

Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen kristalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt van waterhoudende cellen.

Zo kan cryolipolyse de vetcellen aanpakken terwijl de huid, spieren en zenuwen gespaard blijven.
Het effect van cryolipolyse is wetenschappelijke bewezen.

Na het bevriezen van de vetcellen worden deze op een natuurlijke wijze afgevoerd door het lichaam.

Met cryolipolyse bereik je zonder operatie een zichtbaar blijvend resultaat.

Hoe verloopt de behandeling?

1. HET CRYOLIPOLYSE BEHANDELPLAN

Tijdens een eerste (gratis) intake gesprek wordt bepaalt of een cryolipolyse behandeling voor jou geschikt is. Cryolipolyse behandelt de vetcellen die tussen de opperhuid en de spieren liggen. Een cryobehandeling is niet geschikt om visceraal vet (orgaanvet) te behandelen.

Dit vet is alleen te verminderen door veel lichaamsbeweging en een gezonde voeding.

2. HET AANBRENGEN VAN DE APPLICATOR

Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint. De behandeling verloopt in 3 verschillende fasen:

  1. Opwarmen: de zogenaamde heatshock, een warmte shock waardoor het vet  in de vetcel vloeibaar wordt voordat deze wordt bevroren. Dit zorgt voor een effectievere afbraak van het membraan van de vetcel wat ten goede komt van het resultaat.

  2. Afkoelen: het afkoelen van de vetcellen. Gedurende 35 minuten worden de vetcellen in de applicator gekoeld met een temperatuur van -11 graden. De vetcellen zelf bereiken hierdoor een temperatuur van 2 tot 4 graden. Dit proces heet cryolipolyse. Na 35 minuten wordt de applicator van het lichaam afgehaald en wordt het behandelde gebied twee minuten lang intensief gemasseerd. De huid kan een rode kleur hebben. Dit verdwijnt vaak binnen een half uur.

  3. Opwarmen: Opnieuw een heatshock om de restfractie makkelijk uit te drijven uit het lichaam en geen blauwe plekken na te laten na de behandeling. Na de behandeling worden de vetcellen door je lichaam gezien als afwijkend en sterven af. Dit proces heet apoptose. De afgebroken vetcellen worden gedurende 8 tot 12 weken na je behandeling op een natuurlijke wijze opgeruimd en afgevoerd. Hierin verschilt cryolipolyse van liposuctie waarbij de vetcellen op een niet natuurlijke manier worden verwijderd. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.

Tijdens de behandeling kun je gerust een tijdschrift lezen, je mail checken of gewoon even heerlijk relaxen.

3. EINDE VAN DE BEHANDELING 

   

De behandeling loopt na een klein uurtje af en de huid wordt nadien nog ingemasseerd met body sculpting crème om het resultaat te ondersteunen.

Hoeveel?

Voor één zone spreken we over 3 tot maximum 5 behandelingen.

Het echte resultaat van de behandeling is pas vanaf de 8ste week zichtbaar en voelbaar.

In een behandelplan is het dus beter om met een interval van 6 à 8 weken de volgende behandelingen in te plannen.

Waar let ik op?

Tijdens een traject van cryolipolyse wordt steeds aangeraden om veel water te drinken na de behandeling!

Dit advies is super belangrijk om de vernietigde vetcellen vlot uit het lichaam te kunnen drijven.

Sporten wordt afgeraden (omdat het lichaam onder druk heeft gestaan door de behandeling en dit te belastend is)

En uiteraard zal ik u adviseren om te letten op gezonde voeding, alcoholgebruik te minimaliseren en enkele tips ter harte te nemen om het resultaat zo lang mogelijk vast te houden!

bottom of page